WAT IS ADEMWERK?

Hier in het westen gebruiken we maar zo’n 30% van onze longcapaciteit. Ik leer je weer volledig te ademen en de ademhaling te verbinden. Hierdoor komt er steeds meer zuurstof in je lichaam. Deze vorm van ademen opent de beperkte ademgebieden en verhoogt je energieniveau en laat al je cellen in je lichaam vibreren van leven.

Dit is een kans om je bewust te worden van patronen die je beperken in je dagelijks leven. Vervolgens kun je deze patronen via ademhalingstechnieken loslaten en hierdoor een hernieuwd gevoel van vrijheid ervaren.


HOE VERLOOPT EEN ADEMSESSIE? 

Onder het genot van en kopje thee vindt er een intake plaats. We zullen ingaan op je huidige staat, je achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De ademtechniek wordt uitgelegd, waarbij er alle ruimte is voor vragen.

Tijdens de intake bepalen we ook jouw intentie, waar wil je aan werken? Deze vormt de richtlijn voor de sessie.

Het eerste half uur is het actieve gedeelte, waarbij je zoveel mogelijk aanwezig blijft en bewust voelt wat er gebeurt. Doordat de drie-eenheid Adem, Aandacht en Intentie samenkomen, kan transformatie plaatsvinden. De geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, kan vrijkomen en worden losgelaten.

Daarna volgt de ontspanning fase, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. In deze fase ondervinden deelnemers vaak gevoelens van vrijheid, vreugde, opluchting en verwondering.
Ter afsluiting is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren. In totaal duurt een individuele ademsessie één tot anderhalf uur.

Dit proces geeft je stap voor stap de zeggenschap terug over je leven, waarbij je speelsheid, creativiteit en levensvreugde ruimte krijgen om vrij te stromen.


IS ADEMWERK GESCHIKT VOOR JOU?

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende/opgeslagen emoties en blokkades los te laten.
Voel jij het verlangen om vol te leven, je hart te openen en de vrijheid in jezelf te ervaren, dan is ademwerk wat voor jou. Ademwerk helpt o.a. bij:

 • Emotionele blokkades
 • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel
 • Stress
 • Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
 • Zwaarmoedig, futloos
 • Boosheid
 • Het niet kunnen uiten wat in je leeft
 • Relatieproblemen
 • Niet kunnen genieten van het leven

Ademwerk is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen. 

Een ademsessie werkt op drie niveaus van bewustzijn: lichamelijk, mentaal / emotioneel en spiritueel.

Lichamelijk bewustzijn

Door tijdens een ademsessie bewust, vol en verbonden te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt. Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen.

Mentaal / emotioneel bewustzijn

Op dit niveau ruim je mentale overtuigingen en emotionele blokkades op. Je nodigt dat wat zich onbewust afspeelt, bewust uit om naar de oppervlakte te komen. Denk hierbij aan oude, niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen en oude herinneringen uit het verleden, die opgeslagen zijn in je onderbewuste. Door deze oude pijnen alsnog te doorleven, kun je ze loslaten en helen. Het resultaat is helderheid van geest en een emotionele balans.

Spiritueel Bewustzijn

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Je herstelt de verbinding met wie je werkelijk bent, je hogere Zelf bewustzijn, Licht. Een diepe meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aan je kunnen openbaren.


INDIVIDUEEL OF GROEPSSESSIE? 

Zowel in de individuele ademsessies als in groepssessies wordt dezelfde ademtechniek toegepast.

Deelnemers die voor het eerst kennismaken met ademwerk worden geadviseerd eerst één of enkele individuele sessies volgen.

Bij individuele sessies is er volledige aandacht voor jouw proces en wordt specifiek gewerkt aan jouw thematieken. Na een uitgebreide intake gaan we laag voor laag de diepte in en begeleid ik je stap voor stap naar meer meesterschap over jouw leven.

De groepssessies hebben als bijzondere eigenschap dat je met elkaar een energetisch veld opbouwt, waarin je elkaar versterkt. Het gezamenlijk doorleven van dit proces schept verbondenheid en een diepe herkenning. 


PRAKTISCHE INFORMATIE

Ademwerk is op werkdagen open tussen 10.00 – 17.00 uur.
Locatie individuele sessies: Burgemeester van der Feltzweg 36, te Twello
Let op: de locaties van de ademcirkels, workshops, retraites en de opleiding verschillen.

Voorbereiding op een Ademsessie:

 • Zorg voor comfortabele kleding, liever zonder ritsen en knopen.
 • Graag een grote handdoek of badlaken meenemen
 • Geadviseerd wordt niet te veel te eten vlak van tevoren.
Maak een afspraak