Wat blijft er over als jij je ERVARING niet blijkt te zijn?
Heb je enig idee?

Wat, als de manier waarop jij het leven ervaart altijd door de lens is van je patronen en overtuigingen? Met als resultaat dat je steeds dezelfde soort ervaringen beleeft? En wat als jij je emoties die je daardoor ervaart ook niet blijkt te zijn?

Op ons pad naar bewustwording komt er altijd een fase dat we voelen dat we onze programmatie, onze overtuigingen, onze emoties en onze ervaring NIET zijn.

Je bent niet je moeheid, je gevoel dat je niet goed genoeg bent, je irritatie, je zoeken, je ongeduld, je alleen zijn. Maar je bent ook niet, je zorgvuldigheid, je klaar staan voor iedereen, je harde werken en je meebewegen. Dat zijn namelijk twee kanten van dezelfde munt. De ene kant van deze munt ervaren we vaak als prettiger dan de andere kant.
Luiheid – harde werker 😉
Die laatste vinden de meesten van ons een fijnere ervaring omdat we dan onze overtuiging eronder niet hoeven voelen ik ben niet goed genoeg.
Maar het blijft programmatie, een geloofsovertuiging, het blijft een ervaring die een bepaalde emotie met zich meebrengt en dat zijn we niet.

Dat is best prettig, het geeft ruimte en eindeloze vrijheid, toch kan deze openheid zo ruim voelen dat het best eng kan zijn, want wat ben je dan wel?

We hebben allemaal op een bepaalde manier eigenwaarde gehaald uit het zelfbeeld dat we hebben gemaakt van onszelf, ook al is dit beeld vaak niet liefdevol naar onszelf toe.

Wat als blijkt dat dit kan veranderen, dat het weg kan vallen? Want je bent het beeld wat je van jezelf hebt gemaakt niet, het is namelijk maar een beeld en je bent toch geen beeld?

Want wat ben je dan nog wel? En maakt het dan nog wel wat uit? Nee, in de diepste zin maakt het niets uit en gaat het enkel over bewustwording. Want dat is wat je bent, puur liefdevol bewustzijn, deel van het grotere geheel.

Als je meer aandacht geeft aan het bewustzijn dan lost vanzelf de programmatie in deze liefdevolle aanwezigheid op. Dit kan voelen als een vrije val in het diepe, de eindeloze vrijheid en de ruimte van het niets zijn.

Als we ons niet identificeren met onze ervaring is dat is een stap naar vrijheid. Naar vrij zijn van je programmatie, je overtuigingen. Dus je BENT niet je ervaring maar je HEBT een ervaring.