Je vermogen tot ONTVANGEN staat gelijk aan je vermogen om te GENIETEN.
Kan jij ALLE momenten ontvangen die het leven je aanreikt?
Waarschijnlijk is je antwoord hetzelfde als dat van mij ‘nee, niet alles’.

Je vermogen tot genieten hangt namelijk samen met je vermogen te kunnen ontvangen.
En let op, selectief ontvangen is geen ontvangen. 😉
De vraag is kan je ontvangen wat je krijgt? De mooie dingen en de minder mooie dingen, het prettige gesprek en het pijnlijke gesprek?

Je vermogen om te ontvangen groeit, als je ALLES leert ontvangen.

Elk moment en elke situatie kan laten zijn precies zoals deze is. Wetende dat elke ervaring die je hebt puur het leven is wat je ontvangt. Sluit je je daarin af op welke manier dan ook, dan sluit je de stroom van het leven af.

Om elke ervaring toe te staan is het nodig dat je aanwezig bent in je lijf. Alleen daar kunnen we ervaren, de ondersteuning van de bank in onze rug voelen. De warmte van de zon of de harde regen op ons gezicht.

Al onze overtuigingen worden zichtbaar als we het leven ontvangen zoals het is. Is er dan geen goed of fout? Moet je situaties of mensen niet afwijzen? Mag ik zoveel ontvangen? Is het slecht om enkel te ontvangen? Is het egoïstisch? Kan het zijn dat je te veel neemt?

Als je ECHT kan ontvangen, zal je gaan merken wat een genot geven is. Als je geeft zonder zelf te kunnen ontvangen zal je altijd geven vanuit een te kort.  (daarover meer in mijn volgende blog )

Genieten hebben de meesten van ons niet geleerd, net zoals we niet geleerd hebben dat ALLES wat we voelen oké is om te voelen. Je vermogen tot het leven ontvangen staat gelijk aan je vermogen om te genieten. Genieten kun je pas als je voelt dat je het waard bent om het te ontvangen.
Dus daar mogen we persoonlijk en als collectief een stap in zetten? Doe je mee?