Zonder dat ik er iets voor heb hoeven doen, zo voelt het nu, heeft er een verschuiving in mij plaats gevonden. Wanneer ik hiervóór, vanuit tijdsdruk beslissingen dacht te moeten nemen, omdat het leven dat van mij leek te vragen of af te dwingen, neem ik nu de tijd om te voelen waar ik naar verlang, welke keuze ik wil maken in deze omstandigheden en mijn energie stroomt weer! 

Ik neem weer zelf verantwoordelijkheid voor wat ik ervaar en meemaak in mijn leven en ik schuif deze niet af naar de omstandigheden om mij heen. Ik kies te alle tijde hoe ik met elke situatie om wil gaan. 

Ik hoor van veel mensen om me heen dat ze moe zijn, zich mat voelen, het pittig vinden, volhouden, hun tijd uitzitten tot dat het “beter” wordt. 
Wat is er met onze levenslust gebeurd? Het verlangen om de wereld een mooiere plek te maken? Te voelen wat voor ons klopt en wat niet. 

Als je puur kijkt naar energie, hoe deze werkt, dan geven we de verantwoordelijkheid voor wat we mogen en niet mogen, wat goed is en wat fout is, uit handen. Van buitenaf wordt er bepaald wat we wel en niet mogen. We volgen gehoorzaam.
Nu zeg ik niet dat je regels moet overtreden, of geen rekening moet houden met je medemens, maar ik wil je uitnodigen je eigen verantwoordelijkheid te nemen en te voelen wat voor jou klopt en goed voelt en te kiezen hoe je daarmee wilt omgaan.
Want met elke actie die je doet, zelfs met elke gedachte die je hebt, draag je bij aan de wereld die we samen creëren. En willen we niet een andere wereld dan die waar we nu in leven?
Dus wat wil jouw hart? Hoe zie jij het leven voor je? En wat kan jij vandaag doen om daar een stap in te zetten?

Door alles maar als makke schapen aan te nemen gaan we ons ook mak voelen. Blijf zelf denken, blijf voelen, wat wil je doen in deze tijd? Hoe wil je dat doen? Neem de verantwoordelijkheid voor jou keuzes. 
Laat je je tegenhouden of vind je een manier die voor jou klopt? Kan je de juiste dingen doen zodat je energie kan blijven stromen?

Support jezelf door in elk moment te kiezen wat voor jou klopt!