En daar is December, de feestmaand van het jaar, de maand van verbinden en liefhebben. In hoeverre ben je in staat om lief te hebben? Kan je alles wat er is liefhebben?
Dikke kans van niet…geen zorgen daarin ben je niet alleen.

De vraag die bij deze maand mooi past, maar die ik mezelf eigenlijk al het hele jaar stel, is: Wat zou liefde in deze situatie doen?
Hoe zou liefde hierop reageren, of niet reageren? Door mezelf deze vraag geregeld te stellen kan ik heel duidelijk voelen dat liefde alles en iedereen respecteert.

Als ik een lastige cliënt heb, of ik word geraakt door iets wat iemand zegt, dan stel ik mezelf de vraag, wat zou liefde nu doen.
Of in deze hele Corona situatie, hoe zou liefde reageren?

Liefde zou altijd kijken hoe ze zichzelf en de ander kan laten ontspannen, kan laten zijn, precies zoals ze zijn. Ieders ervaring en waarheid accepteren, die van mijzelf en die van de ander.
Deze vraag heeft ervoor gezorgd dat ik meer en meer mezelf kan zijn, liefde laat me zijn wie ik ben.
Liefde zorgt voor alles en iedereen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat als je vanuit liefde leeft of kiest te handelen, dat je geen grenzen hebt, of jezelf in de steek laat voor iemand anders. Dat is geen liefde. Dat is jezelf wegcijferen om de pijn bij iemand anders weg te halen.
Liefde probeert nooit iets te fixen, te krijgen of van iemand af te pakken.

Ik gun je dat je deze maand in liefde kan zijn met alle mensen die je lief zijn.Dus mooi om jezelf geregeld de vraag te stellen: Wat zou liefde nu doen?