De eerste stap naar heling.

Over het algemeen komen mensen naar mij toe omdat ze ergens last van hebben.
Ze willen van iets af.

Er ontstaat dan een innerlijke glimlach rond mijn mond en begrijp me niet verkeerd, want ik snap dat maar al te goed.

Natuurlijk wil je van je burn-out, je zware gemoed, je jaloezie of het patroon altijd voor iedereen klaar te staan en je zelf compleet te vergeten, af. Je wilt je niet langer rusteloos of onbevredigd voelen en die eindeloze onzekerheid in jezelf tegenkomen.

Je wilt niet meer die pijn voelen van jezelf niet te durven laten zien zodat niemand je ook kan zien en je je regelmatig eenzaam voelt. Of je terugtrekken uit het leven om jezelf te beschermen.
Ik snap dat, daar wil van je maar al te graag vanaf!

Het eerste wat ik deel tijdens een ademsessie is, dat we allemaal energie zijn, dus ook deze heftige en emotionele ervaringen zijn een vorm van energie. Hoe meer je deze energie wegdrukt door deze te ontkennen, weg te redeneren, te willen veranderen, des te meer deze energie onder druk komt te staan en er bij tijd en wijle uit knalt omdat die energie nergens anders heen kan.
Als we in ons leven langere periodes emoties hebben onderdrukt, kunnen we daar serieus last van krijgen, in de vorm van fysieke klachten of emotionele en psychische problemen.

Dus de eerste stap naar heling is de ervaring toestaan zonder iets te willen ( wat in eerste instantie best lastig is, als je er al jaren vanaf probeert te komen ).
Ik wil zelfs zover gaan door te zeggen, dat je het met al je bewustzijn welkom mag heten, in dit moment, precies zoals het nu is.
Pas als iets erkend wordt kan je het onderzoeken, het leren kennen, de diepte ervan ervaren en ook de groeimogelijkheid die daarin ligt. Ik heb vaak genoeg boosheid in kracht zien veranderen, verdriet in vrede en angst in openheid.
Dus adem diep in, veranker je in dit moment en voel. ( hoe oncomfortabel ook)

Alles wat je ervaart in dit moment is welkom.
Jij bent welkom!

Dit is de eerste stap.