Mijn waarheid. Waar of niet waar?

Op dit moment lees ik het boek: De jongen die (van) suikerziekte genas. Maar daar kan je niet van genezen, toch? En daar gaat het in dit boek nu juist over. Wanneer een arts jou vertelt dat je niet meer kunt genezen, neem je doorgaans deze mededeling voor waar aan. De optie dat je er wél van kan genezen komt misschien niet eens in je op, want het is immers onmogelijk, volgens de medische wetenschap. Elke cel in je lichaam gehoorzaamt aan deze diagnose.

Aan welke waarheden gehoorzamen je cellen nog meer? Wat vertel je jezelf? Ik moet eerst spiritueel groeien voordat ik gelukkig kan zijn? Ik moet hard werken voor mijn geld? Anderen zijn succesvoller dan ik? Allemaal jouw, of in dit geval, mijn overtuigingen, maar stél dat ze niet waar zijn…

Dit boek vraagt je in eerste instantie jouw waarheid niet per definitie als waarheid te zien.

Dus alles waarvan ik dacht dat het niet kon, kan misschien wel? Als ik het maar geloof?

Maar geloven betekent diep van binnen, tot in elke cel, in elke vezel van je lichaam, weten dat het mogelijk is.

Maar hoe dan?

Pff …ik plof neer op de bank. Ik kom net terug van een auditie voor een commercial. Het ging weer niet zoals ik dat wilde. Ik kon beter. Ik baal van mezelf en probeer het van me af te laten glijden.

Ik ben gewoon niet goed genoeg, zoeft het in mijn hoofd.

Ik sluit mijn ogen en probeer te voelen of ik dit diep van binnen geloof.

Er trekt een steek door mijn buik als ik me realiseer dat dit inderdaad zo is.

Wellicht hebben mensen dit vroeger tegen me gezegd of misschien heb ik dit tegen mezelf gezegd. Hoe dan ook, waar het om gaat is dat ik dit blijkbaar ben gaan geloven.

En hier op mijn bank probeer ik die gedachte op te laten lossen als regen die langzaam verdampt op warm asfalt.

Ik sta de gedachte dat deze waarheid misschien niet waar is, toe. Ik stel me open voor het idee dat mijn onzekerheden niet waar zijn. Dat mijn angst om niet genoeg te verdienen, niet waar is. Dat ik ze alleen maar een tijdje heb geloofd en dat het hele universum daarnaar is gaan luisteren. Maar dat er ook een mogelijkheid is om het universum iets anders te vertellen.

Mijn nare gevoel van zo-even ben ik kwijt, wat zal ik kiezen als mijn werkelijkheid?

En wat kies jij?

Liefs!