Wat is ademwerk?

Doorgaans ademen we oppervlakkig, waarbij we niet volledig gebruik maken van alle ademgebieden (buik, flanken en borst). Ik leer je weer volledig te ademen en de ademhaling te verbinden, zonder pauzes tussen de in- en uitademing en vice versa. Hierdoor komt er steeds meer zuurstof in je lichaam. Deze vorm van ademhaling opent de beperkte ademhalingsgebieden en verhoogt je energieniveau.

De ademhaling is het enige systeem in ons lichaam dat zowel automatisch verloopt, als te sturen is. Dit is een kans om je bewust te worden van patronen die je beperken in je dagelijks leven. Vervolgens kun je deze patronen via ademhalingstechnieken loslaten en hierdoor een hernieuwd gevoel van vrijheid ervaren.

Hoe verloopt een ademsessie? 

Om te beginnen vindt er een intake plaats onder het genot van een kopje thee. We zullen ingaan op je huidige staat, je achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De ademtechniek wordt uitgelegd, waarbij er alle ruimte is voor vragen.

Tijdens de intake bepalen we ook jouw intentie. Deze vormt de richtlijn voor de sessie. De intentie neem je in je hoofd en hart mee de ademsessie in.

Het ademen gebeurt over het algemeen liggend. Het eerste half uur is het actieve gedeelte, waarbij je zoveel mogelijk aanwezig blijft en bewust voelt wat er gebeurt. Doordat de drie-eenheid Adem, Aandacht en Intentie samenkomen, kan transformatie plaatsvinden. De geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, wordt dan losgelaten. Deze oude, onderdrukte energie kan zich op verschillende manieren uiten.

Na het actieve gedeelte volgt de ontspanning, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. In deze fase ondervinden deelnemers vaak gevoelens van vrijheid, vreugde, opluchting en verwondering.

Ter afsluiting is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren. In totaal duurt een individuele ademsessie 1 tot 2 uur.

Soms zal er geadviseerd worden om thuis ademoefeningen te doen. Hiermee kun je het systeem, wat nu ontsloten is, open houden.

Dit proces geeft je stap voor stap de zeggenschap terug over je leven, waarbij je speelsheid, creativiteit en levensvreugde ruimte krijgen om vrij te stromen.

Is ademwerk geschikt voor jou? 

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende/opgeslagen emoties los te laten. Ademwerk helpt bij klachten zoals:

 • stress
 • angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
 • burn-out en depressie
 • boosheid
 • het niet kunnen uiten wat in je leeft
 • relatieproblemen
 • niet vol kunnen genieten van je leven
 • Maar ook wat zich aandient als fysieke klachten zoals:
 • vermoeidheid en futloosheid
 • hoofdpijn
 • astma en hyperventilatie

Een ademsessie werkt op drie niveaus van bewustzijn: lichamelijk, mentaal / emotioneel en spiritueel.

Lichamelijk bewustzijn

Door tijdens een ademsessie bewust, vol en diep te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen.

Mentaal / emotioneel bewustzijn

Op dit niveau ruim je mentale overtuigingen en emotionele blokkades op. Je nodigt dat wat zich onbewust afspeelt, bewust uit om naar de oppervlakte te komen. Denk hierbij aan oude, niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen en oude herinneringen uit het verleden, die opgeslagen zijn in je onderbewuste. Door deze oude pijnen alsnog te doorleven, kun je ze loslaten en helen. Het resultaat is helderheid van geest en een gevoel van emotioneel balans.

Spiritueel Bewustzijn

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Je herstelt de verbinding met wie je werkelijk bent, je hogere Zelf bewustzijn, Licht. Een diepe meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aan je kunnen openbaren.

Individueel of groepssessie? 

Zowel in de individuele ademsessies als in groepssessies wordt dezelfde ademtechniek toegepast.

Deelnemers die voor het eerst kennismaken met ademwerk worden geadviseerd eerst één of enkele individuele sessies (inclusief een intake) volgen.

Bij individuele sessies is er volledige aandacht voor jouw proces en wordt specifiek gewerkt aan jouw thematieken. Na een uitgebreide intake gaan we laag voor laag de diepte in en begeleid ik je stap voor stap naar meer meesterschap over jouw leven.

De groepssessies, genaamd Ademcirkels, hebben als bijzondere eigenschap dat je met elkaar een energetisch veld opbouwt, waarin je elkaar versterkt. Het gezamenlijk doorleven van dit proces schept verbondenheid en een diepe herkenning. 

Tarieven

Individuele ademsessie: €95,- ( 1 tot 2 uur )
Strippenkaart voor 5 individuele ademsessies €440,- ( 6 maanden geldig )
Ademcirkel €35,-  ( 1,5 uur, graag contant betalen )
Training € 440,- ( voor 11 bijeenkomsten á 2 uur )

Indien je een afspraak moet afzeggen of verzetten, dan verzoek ik je dit minimaal
24 uur van te voren door te geven. Afspraken die binnen 24 uur voor de geplande tijd worden afgezegd, zullen volledig in rekening worden gebracht.

Maak een afspraak

Praktische informatie

Stuur een mail naar Ademwerk om een individuele sessie in te plannen.
Ademwerk is op werkdagen open tussen 10.00 – 20.00 uur.
Locatie individuele sessies: Van Reigersbergenstraat 320 te Amsterdam

Voorbereiding op een Ademsessie:

 • Zorg voor comfortabele kleding, liever zonder ritsen en knopen.
 • Graag een grote handdoek of badlaken meenemen (alleen voor individuele sessies).
 • Geadviseerd wordt niet teveel te eten vlak van te voren.